Derneğimizi temsilen Turgay BODUROĞLU ve Hasan DERNELİ ile diğer Balıkesirli Dernek Başkanlarının katıldığı BALIKESİRLİLER Dernekleri Platformunun (BALDEP) 8. Çalıştayı için Gönen’de buluştuk. Gönen Belediye Başkanı İbrahim PALAZ’ın ev sahipliği yaptığı çalışta ya 20 dernek başkanı katıldı.

Türkiye’de ve Avrupa’da faaliyet gösteren Balıkesirliler Dernekler ile bir araya gelerek oluşturduğumuz ve 3 yıldır ulusal alanda faaliyet gösteren Balıkesirliler Dernekleri Platformu’nun (BALDEP) Gönen Termal Yıldız Oteli’nde gerçekleştirdiği 8. Çalıştay’ının ilk gününe  Gönen Belediye Başkanı’nın ziyaretiyle başladık. Çalıştaya Gönen Yıldız Oteli’nin toplantı salonunda devam edildi..

Balıkesirliler Dernek Başkanların katıldığı 8. Çalıştayda Balıkesirliler
Dernekleri Platformu Genel Başkan Salih Sağıroğlu’nun yanı sıra toplantıya
katılan CHP Milletvekili Ahmet AKIN, Gönen Belediye Başkanı İbrahim PALAZ ve İl Başkanı Serkan SARI da birer konuşma yaptılar. BALDEP Başkanı Salih SAĞIROĞLU’nun selamlama konuşması sonrası söz alan Gönen Belediye Başkanı İbrahim PALAZ, toplantıya katılan dernek başkanlarına teşekkür ederek, oluşumun faaliyetlerine her zaman destek vereceklerini açıkladı. BALDEP Başkanı SAĞIROĞLU, derneklerin  siyaset üstü olduğunu vurgularken, “Biz Balıkesir için çalışıyoruz” dedi.

Çalıştay sonunda Balıkesirliler Dernekleri Platformu Kurulu bundan sonraki çalışmalarının daha etkin ve daha aktif yapılabilmesi için Federasyon olarak devam etme kararı aldılar. Derneğimizede kurulda görev verdiler .