Başkentteki Balıkesirliler Derneği

Anıtkabir Ziyareti: Atamıza Minnet ve Saygı

Anıtkabir Ziyareti: Atamıza Minnet ve Saygı

6 Eylül Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla, Başkentteki Balıkesirliler Derneği olarak Anıtkabir’i ziyaret ettik.  Hep birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının huzurunda saygı duruşunda bulunduk. Anıtkabir’deki bu...

daha fazla bilgi edinin

Duyurular

Hoş Geldiniz..

Projelerimizde birlikte olmak için  İletişime geçebilirsiniz…

  

Bizden Haberler ……

İLÇELERİMİZ

Manyas

Manyas ilçesi Türkiye’nin kuzeybatısında, Marmara Bölgesi’nin sınırları içinde yer alan ilçe, doğusunda Bandırma ve Susurluk, batısında Gönen, kuzeyinde Manyas Gölü, güneyinde ise Balya ile çevrilidir. Balıkesir’e 82, Manyas Gölü’ne 10 kilometre mesafededir. Yüzölçümü...

daha fazla bilgi edinin

Kepsut

İlçenin ne zaman ve kim tarafından kurulduğu bilinmemektedir. Kepsut’un Bergama Krallığı, Misyalılar devrindeki adı Hadri Anut veya Herun’dur. Şimdiki adı Kes-bit ‘kesildiğinde hemen yerine yenisi yetişen’ anlamına gelmektedir. Kuzeyinde Susurluk, güneyinde Bigadiç,...

daha fazla bilgi edinin

KARASİ

Balıkesirin  ilçesi, batı Anadolu bölgesinde verimli topraklara, uygun iklim koşullarına, Marmara ve Ege denizlerine kıyısı olması gibi özelliklerle tarih boyunca çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Balıkesir yöresi, Kalkolitik çağın sonlarında Balkanlardan...

daha fazla bilgi edinin

Yerel Lezzetlerimiz

Zerde Tatlısı

Malzemeler :1 su bardağı pirinç,2,5 su bardağı şeker,50 gr. kızamık şekeri,2 yemek kaşığı gül suyu,3-5 adet karanfil,Yarım çay kaşığı tarçın. Yapılışı :Su ile pirinç kaynatılır. Kaynadıktan sonra şekeri ve gülsuyu ilave edilerek pişirilir. İkram edileceği zaman...

daha fazla bilgi edinin

Balıkesir kaymaklısı

1 kg Un 300 gr tereyağı 6 yumurta700 gr kaymak2 kg. şeker Üstüne gelinceye kadar su  Un hamur tahtasında elenir, ortası açılır. Tereyağı ve süt konup karıştırılır. Yoğrulur. Dinlendirildikten sonra on iki parçaya bölünüp yağlı bir tepsiye...

daha fazla bilgi edinin

Bigadiç Güveci

Bigadiç güveci Nisan-haziran döneminden yapılası ve diğer güveçlerden ayıran en temel özellik oğlak eti kullanılması. Kaynamış kemik suyu, domates ve biberle bir araya gelen oğlak eti, toprak güveçteki yerini alınca da bitmiyor iş. Onu odun közü kullanılan fırınlarda...

daha fazla bilgi edinin

Eğitim

Sonuç Bulunamadı

İstediğiniz sayfa bulunamadı. Aramanızı daraltmayı deneyin veya mesajın üzerindeki gezintiyi kullanın.