Neden Geleceğin Okurları Yetiştiriliyor Projesi?
2013 yılında yapılan bir araştırma da; çocukların boş zamanlarında kitap okumalarının bilişsel gelişimdeki artış, daha açık düşünme, daha iyi problem çözme ve gelişmiş karar verme becerileriyle bağlantılı olduğunu buldu. Ancak, keyif için kitap okuma oranları çocuklar ergenlik çağına adım attığında düşmeye başlıyor ne yazık ki. Bu nedenle, ortaokul öğrencilerini kitap okumaya teşvik edecek yöntemler bulmak büyük önem taşıyor.

Bizde Başkentteki Balıkesirliler Derneği olarak okuma kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için “Geleceğin Okurları Yetiştiriliyor” projesini düzenlenmiş bulunmaktayız.
Dernek olarak Proje Kapsamında toplanacak kitapları ilk olarak Havran İlçemizde bulunan okullara ulaştıracağız.

Bu proje kapsamında Balıkesir Valimiz Ersin Yazıcı’nın BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesine de destek olacağız.

Projemize de ortaokul öğrencileri için hikayeler ve romanlar (okunmuş veya yeni) toplayıp ihtiyaç sahibi okullara ulaştırmak istiyoruz. Ayrıca, yeni kitap temini için bir kitapevi ile de iletişime geçmiş bulunmaktayız.

Destek olmak için aşağıdaki yöntemlerden birini seçebilirsiniz.

Kitap ulaştırma adresimiz :
Başkentteki Balıkesirliler Derneği
GMK Bulvarı 123-1 Daire 17 Maltepe
Çankaya / Ankara

Açıklamaya bilgilerinizi yazarak aşağıdaki derneğimiz bağış hesabına yapabilirsiniz…

BAĞIŞ BANKA HESABI :
Başkentteki Balıkesirliler Derneği