Merhaba yemekseverler!

Bugün sizlere enfes bir tarifi ile karşınızdayız: Peynirli Patlıcan. Hem pratik hem de lezzetli bir seçenek olan bu yemek, yemeğinizi renklendirecek ve damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. İşte yapılışı:

Malzemeler:

  • 1 kilo patlıcan
  • Manyas peyniri
  • 2-3 diş sarımsak
  • Domates sosu

Yapılışı:

  1. Patlıcanları alacalı olarak soyun ve 5-10 dakika tuzlu suda bekletin. Ardından patlıcanları enli kesin.
  2. Enli kesilen patlıcanların arasına rendelenen Manyas peynirini yerleştirin.
  3. Bir kürdan yardımıyla iki patlıcanı birbirine bağlayın.
  4. Kızgın yağda patlıcanları kızartın, güzelce altın rengi alana kadar pişirin.
  5. Kızarmış patlıcanları tabağa alın ve üzerine sarımsaklı domates sosunu dökün.

Bu nefis yemeği, yanında pilav veya salata ile servis edebilirsiniz. Peynirli Patlıcan, misafirlerinizin beğenisini kazanacak ve sofranızı renklendirecek. Deneyin, pişman olmayacaksınız!

Afiyet olsun! 🍽️✨